Policie řeší na Zlínsku tři vloupání během jediného dne

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO - Hned tři vloupání během jediného dne se stala na Zlínsku. Zda spolu vzájemně souvisejí, policisté prověřují, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

První vloupání se stalo v centru Zlína, neznámý muž se vloupal do budovy církevního objektu, odkud odcizil příruční pokladnu s finanční hotovostí asi 800 korun a notebook v ceně 1 000 korun.

Další vloupání do budovy zjistila žena, která provozuje v obci u Otrokovic pohostinství. Když v neděli večer odcházela, všechno bylo v pořádku. Ráno uviděla, že se někdo vloupal dovnitř, zavolala proto policii. Policisté zjistili, že zloděj vnikl dovnitř sklepním oknem, z pohostinství odcizil notebook a rozbil tři automaty na žvýkačky, odkud odcizil finanční hotovost. Celková škoda dosud nebyla vyčíslena.

K poslednímu vloupání došlo během dne v bytě na menším sídlišti ve Zlíně. Neznámý pachatel se vloupal do bytu, odkud odcizil převážně zlaté a stříbrné šperky a menší finanční hotovost. Celkovou škodu majitelé odhadli na téměř 10 tisíc korun.

„Všechna vloupání policisté prověřují jako podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli v případě jeho dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Vloupání do bytu policisté šetří navíc jako trestný čin porušování domovní svobody se stejnou trestní sazbou,“ doplnila Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x