Policie si došlápla na motorkáře, kteří jezdí po lesích v CHKO Bílé Karpaty

Foto: Policie ČR
BÍLÉ KARPATY - Na základě řady podnětů a stížností na řidiče motorek a čtyřkolek, kteří neoprávněně vjíždějí do lesů v Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, si policisté na řádění těchto řidičů, kteří jízdou v lesích ruší lesní klid, ničí terény i lesní cesty, posvítili. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Akce se zúčastnili policisté z Valašských Klobouk, Vizovic, Otrokovic, Luhačovic a Zlína, dále ze zlínského dopravního inspektorátu a rovněž policisté z Letecké služby Policie ČR, kteří monitorovali situaci ze vzdušného prostoru. Přítomen byl také pracovník Odboru životního prostředí z Městského úřadu Valašské Klobouky.

Policisté vyrazili na policejních terénních motorkách a čtyřkolkách do lesů především na Valašskokloboucku, ale i Vizovicku. Při kontrolách se zaměřili na dodržování lesního zákona, zákona o ochraně přírody a krajiny, zákona o myslivosti a zákona o provozu na pozemních komunikacích.

V blízkosti obce Lačnov spatřili policisté řidiče, který nereagoval na pokyny k zastavení a snažil se ujet policejní hlídce na motocyklu zn. Kawasaki po lesní svážnici. Policistům však neujel, zastavili ho asi po kilometru. Tento řidič se dopustil hned několika přestupků: na motorce neměl registrační značku, nereagoval na výzvy policistů k zastavení a také porušil lesní zákon, za což mu ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

Dalším hříšníkem, který uvízl v síti policistů, byl řidič na motocyklu Jawa 555, kterého se jim podařilo zastavit na louce mezi Lačnovem a Lidečkem kolem půl páté odpoledne. „I tento řidič porušil zákon tím, že vjel do lesa. Jeho přestupek bude řešit správní orgán,“ doplnila Javorková.

Policisté během akce zkontrolovali také tři desítky řidičů, kteří se pohybovali po lesních cestách v souladu se zákonem. Podobné akce se uskuteční i v následujících měsících.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x