Policie ve Starém Hrozenkově odhalila 73 migrantů

foto: Policie ČR
STARÝ HROZENKOV – V noci ze čtvrtka na pátek zastavila policejní hlídka ve Starém Hrozenkově dodávku, která do Česka mířila ze zahraničí. Když policisté otevřeli zavazadlový prostor, našli tam 31 migrantů. Podobný scénář se opakoval i v pátek odpoledne. Tentokrát se v dodávce tísnilo 42 cizinců.

Policisté zastavili v noci ze čtvrtka na pátek dodávku, která projížděla přes hraniční přechod ve Starém Hrozenkově. Auto mělo zahraniční poznávací značku a hlídka si ji vybrala k náhodné kontrole. V kabině seděl řidič spolu se svým spolujezdcem, když ale policisté otevřeli zavazadlový prostor, našli další cestující – 31 cizinců. Mezi nimi bylo i několik žen a dětí.

Podobná situace nastala i v pátek odpoledne. Opět zahraniční poznávací značka a opět cizinci v nákladním prostoru. Tentokrát se jich tam ale tísnilo 42, spolu se ženami a dětmi.

„Vzhledem k tomu, že nikdo z migrantů neměl doklad opravňující ho k pobytu na území České republiky, byl jim policisty odepřen vstup do republiky,“ popisuje postup hlídek mluvčí policie Radomír Šiška.

Jednadvacetiletý řidič a jeho stejně starý spolujezdec ze čtvrteční noci okamžitě skončili v policejní cele. Do vazby putovali taky dva pětadvacetiletí převaděči z pátku. Všichni jsou teď podezřelí z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Za to jim hrozí několik let za mřížemi.

Šiška zároveň dodává, že od znovuzavedení kontrol na hranicích policisté na území Zlínského kraje vypátrali už téměř 120 běženců a zadrželi při tom 9 převaděčů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x