Policisté cvičili zákrok proti aktivnímu střelci na střední škole v Bystřici pod Hostýnem

foto: Policie ČR
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Plně ozbrojené policejní hlídky se ve čtvrtek sjely ke Střední škole nábytkářské a obchodní v Bystřici pod Hostýnem. Jejich úkolem bylo zneškodnit aktivního střelce. Dramaticky vyhlížející zásah byl ale naštěstí jen taktickým cvičením pro dvacet tři policistů.

Děsivý scénář útoku aktivního střelce v budově Střední školy nábytkářské a obchodní v Bystřici pod Hostýnem vypadal naprosto reálně. Operační důstojník přijal ve čtvrtek ráno oznámení o střelbě v prostorách školy a hned na místo poslal plně ozbrojené jednotky. Jejich úkolem bylo střelce eliminovat.

Jak se brzy ukázalo, nešlo o opravdové nebezpečí, ale o cvičení připravené pro dvacet tři policistů z Územního odboru Kroměříž, odboru služební přípravy a pohotovostního a eskortního oddělení.

„Účelem cvičení bylo ověření správnosti postupů, koordinace a spolupráce policejních hlídek na místě mimořádné události,“ říká mluvčí policie Radomír Šiška.

Kromě vyhledání a zneškodnění střelce se policisté museli vypořádat i se skutečností, že ve škole jsou studenti a pracovníci. Hlídky si tak procvičily i řízenou evakuaci několika desítek osob.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x