Policisté dbají na bezpečnost při Barum Czech Rally

Ilustrační foto
ZLÍNSKÝ KRAJ – Na bezpečnost na cestách budou během pořádání Barum Czech Rally Zlín dohlížet desítky policistů. K dispozici jim bude také vrtulník.

Ve středu odpoledne zahájili policisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje bezpečnostní opatření, která se vztahují k letošnímu 51. ročníku automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín.

Více něž tři stovky policistů z celého Zlínského kraje již od středy dohlíží na veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu. V pohotovosti budou až do konce celé soutěže. Kromě dopravních policistů, kteří budou mít k dispozici veškerou dostupnou radarovou techniku k měření rychlosti, jsou do opatření zařazeni také policisté služby pořádkové, cizinecké nebo kriminální.

Velkou pomocí bude také vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Ten bude využíván zejména ke koordinaci dopravy a odhalování závažných dopravních přestupků. Využití najde ale také k monitorování odstavných parkovišť.

Přestože je oficiální start Barum Czech Rally naplánovaný až na páteční večer, policisté už od středy dohlíží na respektování pravidel provozu. Hlídky se zaměřují hlavně na dodržování maximální povolené rychlosti. Kromě toho se policisté v následujících dnech zaměří také na jízdy pod vlivem a na kontrolu technického stavu vozidel fanoušků, zejména z pohledu nepovolených sportovních tutingových úprav.

Aktuální informace o dopravní situaci ve Zlínském kraji, uzavírkách, hustotě provozu či objízdných trasách bude veřejnosti policie sdělovat pomocí speciální telefonní linky 974 666 555. Od čtvrtka do neděle ji budou obsluhovat policisté operačního střediska. Službu mohou využívat jak diváci Barum Rally směřující k rychlostním zkouškám, tak i občané, kteří plánují cesty za jiným účelem.

Dále policie upozorňuje, že podobné hromadné akce lákají nejen fanoušky, ale i zloděje. Návštěvníky proto vyzývá, aby si své osobní věci a cennosti chránili a nenechávali je v zaparkovaných vozech. Policisté také žádají všechny, kteří plánují navštívit Barum Rally, aby se v zájmu vlastní bezpečnosti chovali ukázněně a vždy dbali pokynů pořadatelů a policejních hlídek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x