Policisté dopadli zloděje, podezírají je z krádeží ve dvou krajích za 700 tisíc

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Policisté zajistili dva cizince, které podezírají z vloupání do osmi rodinných domů ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Měli způsobit škodu přesahující 700 tisíc korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Lenka Javorková.

Zloději kradli na Uherskohradišťsku, Hodonínsku a Břeclavsku. Jeden cizinec skončil ve vazební věznici a byl obviněný hned ze tří skutků. „Dvojici mužů ve věku 61 a 24 let uherskohradišťští kriminalisté společně s kriminalisty z Hodonína zadrželi ve vozidle Škoda Fabia v pondělí dopoledne mezi obcemi Ostrožská Nová Ves a Kunovice. Následně pak oba muže vyslechli a obvinili z trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství,“ uvedla Javorková.

V týdnu podal vyšetřovatel podnět na návrh na vzetí do vazby jedenašedesátiletého muže, který soud akceptoval. Oběma hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. „Obvinění měli své role rozdělené, mladší dělal řidiče a starší vnikal za použití násilí do domků, kam se dostával tím způsobem, že například rozbil okno, skleněnou výplň dveří nebo dveře násilně vyrazil,“ popsala Javorková.

Dvojice má podle ní na svědomí vloupání do domů v Břeclavi, Veselí nad Moravou, Blatnici pod Svatým Antonínkem, Bánově, Vlkoši, Drslavicích dále v obci Vnorovy a Čejči. „Vloupání prováděli především v dopoledních hodinách a předmětem jejich zájmu byly převážně zlaté šperky, hodinky a peníze. Odcizené věci prodali a peníze použili pro svoji potřebu,“ řekla Javorková.

Starší z mužů má podle ní velmi bohatou majetkovou trestní minulost jak na Slovensku, kde má v rejstříku trestů 22 záznamů, tak u nás, kde má záznamů 16. „Z vězení na Slovensku se naposledy vrátil v březnu letošního roku. Mladší z obviněných má oba rejstříky zatím čisté,“ poznamenala mluvčí. Dodala, že práce policistů povede ke zklidnění občanů v dotčených oblastech. Policisté přesto doporučují, aby si lidé všímali věcí kolem sebe a aby si instalovali bezpečnostní zařízení na domy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x