Policisté měli na Silvestra plno práce

Ilustrační snímek, foto: MPZ
ZLÍNSKÝ KRAJ – Během noci plné oslav museli policisté řešit 150 případů. Ve srovnání s loňským vítáním nového roku počet ohlášených událostí mírně vstoupl. Většinou šlo o ohlášení fyzického napadení, nebo zmatená oznámení, za nimiž skoro vždy stála přemíra konzumovaného alkoholu.

Policisté ve Zlínském kraji měli skutečně pernou noc. Ve srovnání s ostatními dny řešili asi třikrát více událostí. Například dopravní nehodu, která se odehrála v Kroměříži. Sedmapadesátiletý řidič vozidla Ford, který jel z Kroměříže směrem na Vážany, srazil dvě chodkyně ve věku 78 a 79 let. Ty přecházely vozovku mimo přechod pro chodce. Starší z nich utrpěla při srážce zranění neslučitelná se životem, mladší převezli záchranáři do nemocnice s těžkým zraněním. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun.

Další ohlášení museli strážníci řešit na Uherskohradišťsku. Šestatřicetiletý muž nejprve zavolal na tísňovou linku a žádal o příjezd hlídky. Když strážníci na místo dorazili, muž jednoho z nich bezdůvodně napadl. Druhý člen agresora naštěstí zpacifikoval. Hlídka potom muže zajistila, odvezla do policejní cely, a nakonec do protialkoholní záchytné stanice.

V blízkosti Uherského Hradiště se udála i další kuriózní událost. Krátce před půlnocí vyjeli policisté odchytit dva koně, kteří se pohybovali po vozovce a ohrožovali řidiče. Hlídka koně zajistila, našla majitelku a následně jí je předala. Žena celou situaci vysvětlila tím, že koně vyplašily ohňostroje a ti následně utekli z ohradníku.

V průběhu noci navíc policisté narazili celkem na šest silně podnapilých řidičů. Ti nadýchali od 1,41 do 2,33 promile alkoholu. Nejhůř dopadl řidič na Kroměřížsku, který po sedmé hodině ráno nezvládl řízení a narazil do sloupu. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,45 promile. Se zraněním ho záchranáři převezli do nemocnice. Škoda na vozidle je asi 65 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x