Policisté si posvítili na parkování v Kroměříži. Pokuty jen létaly

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽ – Policisté si během uplynulých dní posvítili na parkování na území města Kroměříže. Za dva dny řešili celkem 111 přestupků.

Koncem minulého pracovního týdne se kroměřížští policisté ve spolupráci s městskou policií zaměřili na parkování vozidel na teritoriu města Kroměříž. Většina zjištěných prohřešků se týkala zákazu stání, zastavení, včetně přestupků neplacení parkovného v centru města.

Celkový počet zjištěných přestupků se v rámci tohoto opatření za čtvrtek a pátek vyšplhal na sto jedenáct. Policisté je řešili uložením blokové pokuty, ale i oznámením správnímu orgánu,“ uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.

Kroměřížská radnice přitom nedávno nově otevřela parkovací dům na ulici Havlíčkova s vjezdem od ulice Velehradská. Ten však zeje prázdnotou a lidé se ho ještě nenaučili využívat.

Kapacita domu byla i v průběhu dopravně bezpečnostní akce z větší části nevyužita a řidiči se tak stále spoléhají na omezené parkovací možnosti centra města,“ pokračoval Šiška.

Policisté upozorňují, že v Kroměříži nešlo o ojedinělou akci. Parkování v centru města se budeme nadále věnovat,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x