Policisté si posvítili na řidiče, zkontrolovali přes 3 300 aut

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKÝ KRAJ - Více než 3 300 aut zkontrolovali policisté napříč Zlínským krajem v období od uplynulého pátku do včerejšího dne. Několik desítek šoférů bylo pod vlivem alkoholu, serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

V období od uplynulého pátku do pondělka mohli motoristé napříč Zlínským krajem zaznamenat na silnicích zvýšený počet policejních hlídek. Během čtyř dopravně bezpečnostních akcí policisté zkontrolovali více než 3300 vozidel.

Během páteční akce zaměřené zejména na dodržování nejvyšší povolené rychlosti policisté zjistili celkem 71 přestupků, z nichž více než polovina se týkala překročení rychlostních limitů. U dvou řidičů byla pozitivní dechová zkouška na alkohol.

Páteční noční akce, která se uskutečnila na Vsetínsku, byla zaměřena především na dodržování zákazu řízení pod vlivem alkoholu. Policejní hlídky v deštivém počasí zastavily a zkontrolovaly 680 vozidel. „A jejich snaha rozhodně nebyla marná, neboť odhalily i několik řidičů, kteří před jízdou požili alkohol. Jeden z řidičů v Rožnově pod Radhoštěm dokonce nadýchal více než 2,6 promile alkoholu,“ upřesnil Jaroš.

Od pondělního brzkého rána mohli řidiči narazit na masivní silniční kontroly nedaleko Luhačovic, ve Velkých Karlovicích a v Horní Bečvě. Na tři desítky policistů během ranních hodin zkontrolovaly na silnici druhé třídy vedoucí nad luhačovickou vodní nádrží více než 1 200 vozidel. Dalších 700 vozidel zkontrolovali policisté v Horní Bečvě a ve Velkých Karlovicích. A na každém z těchto stanovišť zjistili mimo jiné i několik řidičů pod vlivem alkoholu či drog.

„Během celého uplynulého víkendu policisté napříč Zlínským krajem odhalili 34 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Sedm z nich nadýchalo více než jedno promile alkoholu a jsou tak podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k výše uvedeným statistickým údajům je pochopitelné (a zároveň i nezbytné), že se podobné akce na různých místech kraje budou opakovat i v následujících týdnech a měsících,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x