Policisté v příhraničních oblastech zajistili dalších 383 nelegálních uprchlíků. Dopadli i převaděče

Foto: KŘP ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Dalších 383 nelegálních migrantů převážně ze Sýrie zajistili policisté v příhraničních oblastech Zlínského kraje od pondělka do čtvrtečního rána. Dopadli také převaděče, který migrantům pomáhal překročit hranice za úplatu.

Poslední záchyty jsme měli včera v noci ve Starém Městě, Bystřici pod Lopeníkem a v Uherském Brodě. Jednalo se o 17 Syřanů,“ upřesnila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policii se ve středu ráno také podařilo zajistit převaděče z Turkmenistánu, který za úplatu migrantům pomáhal překročit státní hranici mezi Slovenskem a Českou republikou.

Tento cizinec převážel čtyři běžence v osobním automobilu a poté je vysadil v obci Strání. Při zpáteční cestě jsme převaděče dopadli,“ pokračovala policejní mluvčí.

Zajištěné migranty policisté převáží do Migračního pointu v Holešově, kde je evidují, provádí s nimi identifikační úkony a zjišťují jejich totožnost. Poté jim vystaví sdělení, ve kterém jsou poučeni o povinnosti neprodleně opustit Českou republiku.

V případě, že se rozhodnou setrvat na našem území, mají povinnost dostavit se na odbor azylové a migrační politiky, kde požádají o vízum za účelem strpění pobytu na území,“ sdělila Kyšnerová.

V holešovském pointu je běžně odbaveno okolo 150 migrantů za den. „S nárůstem migrace neustále posilujeme výkon služby v příhraničí,“ uzavřela Simona Kyšnerová.

Od začátku této migrační vlny policisté na Zlínsku zajistili už 2237 nelegálních uprchlíků.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x