Policisté ve Zlínském kraji připravili opatření, která mají zajistit klidné svátky

foto: Policie ČR
ZLÍNSKÝ KRAJ – Policie ve Zlínském kraji odstartovala preventivní opatření, která mají dopomoci ke klidnému průběhu svátků. Pro lidi si připravila taky několik rad. Ty mají snížit riziko okradení.

Začátkem prosince odstartovala ve Zlínském kraji policejní preventivně bezpečností opatření, která nesou souhrnný název „Vánoce a Silvestr 2023“. Trvat mají celý měsíc a zaměří se hlavně na bezpečnost občanů a zajištění veřejného pořádku. Policisté se budou zabývat taky prevencí krádeží a stejně jako každý rok dohlédnou i na bezpečnost silničního provozu.

Velký důraz se ale klade hlavně na snížení rizika okradení. To souvisí taky se zvýšením počtu policistů, kteří budou dohlížet na místa, kde se schází větší počty lidí.

„Policisté budou monitorovat mimo jiné parkoviště nebo vnitřní prostory nákupních center,“ potvrzuje mluvčí policie Milena Šabatová.

Policie jako součást opatření vydala taky několik rad. Pokud se jich lidé budou držet, měli by do jisté míry předejít tomu, že budou okradeni.

  • Pokud se vzdálíte od vozidla, nenechávejte uvnitř žádné věci.
  • Vyhýbejte se návalům a tlačenicím.
  • Peněženky, telefony a další cenné věci noste v tašce se zapínáním nebo je mějte ve vnitřních kapsách oděvů.
  • Tašky a kabelky nikam neodkládejte.

„Na své osobní věci a cennosti je potřeba si dávat velký pozor! V případě, že budete svědky krádeže, či sami budete okradeni, ihned volejte na linku 158,“ upozorňuje Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x