Policisté zadrželi na Brodsku hledaného ozbrojeného muže, vyhýbal se vězení

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÝ BROD – Ve vězení skončil devětadvacetiletý hledaný muž, který se vyhýbal vězení a schovával se v domě v jedné z obcí u Uherského Brodu. Měl u sebe nelegálně držené zbraně a policisté u něj našli i kradené věci, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Policisté zadrželi muže z Novojičínska, který v minulosti páchal majetkovou i násilnou trestnou činnost, v prosinci na základě anonymního oznámení. Informovali o tom ale až nyní. „Anonym oznámil, že v obci u Uherského Brodu pobývá muž s trestní minulostí, který je uživatelem drog, má u sebe nelegálně držené zbraně a navíc je s ním v domě nedobrovolně nějaká žena. Upozornil také na to, že se na pozemku nachází pes velkého plemene,“ informovala Kyšnerová.

Policisté začali ihned po oznámení jednat. „Vzhledem k tomu, že šlo o nebezpečného a ozbrojeného pachatele, vydalo se na místo hned několik hlídek, a to z obvodních oddělení Uherský Brod, Bojkovice a ze zlínského pohotovostně eskortního oddělení. Nápomocen jim byl také psovod se služebním psem. Celé akci velel dosahový důstojník z Uherského Hradiště,“ řekla Kyšnerová.

Policisté se podle ní takticky rozmístili v okolí domu, a to tak, aby pachatel nemohl uniknout, a zároveň monitorovali terén a celou situaci. „V domě měli být podle oznámení rukojmí, a proto jsme museli být velmi obezřetní. Po chvíli se nám naskytla skvělá příležitost. Muž totiž vyšel na dvůr. Zasahující policisté toho okamžitě využili, rychlým profesionálním služebním zákrokem ho zpacifikovali a následně zadrželi,“ popsala Kyšnerová.

Policisté našli při osobní prohlídce u zadrženého krátkou střelnou zbraň. „Další střelnou zbraň jsme objevili v domě. Žena, která se tam nacházela, uvedla, že tam pobývala dobrovolně. Uvnitř ale na hlídky čekalo další překvapení. Nalezly tam věci, které byly odcizeny po vloupání do domů a chat v Nivnici, Suché Lozi a v Bystřici pod Lopeníkem. Muž se zjevně živil krádežemi,“ poznamenala mluvčí. Podle ní byl dotyčný v době zadržení pod vlivem drog. „Z toho důvodu měl snížený práh bolesti. Navíc byl velmi agresívní a nepředvídatelný,“ doplnila. Muž putoval do vězení, jeho novou trestnou činností se kriminalisté zabývají.

Právě na Uherskobrodsku se stala před pěti lety velká tragédie. Muž tehdy vstoupil se zbraněmi do restaurace, kde zastřelil osm lidí. Později spáchal sebevraždu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x