Pondělní vražda v Holešově: za hrůzný čin mohla nevěra a alkohol

Policie útočníka dopadla na autobusovém nádraží ve Fryštáku na Zlínsku. Foto: Policie ČR
HOLEŠOV – Třicetiletého muže, který v pondělí 13. června zabil v Holešově svého stejně starého známého a pak se dal na útěk, policie obvinila ze zvlášť závažného trestného činu vraždy, za který mu hrozí dvanáct až dvacet let za mřížemi. Za hrůzný čin mohla nevěra a alkohol.

Třicetiletý cizinec přišel na nevěru své přítelkyně, a proto se rozhodl, že svého stejně starého soka, rovněž cizího státního příslušníka, zabije. Důležitou negativní roli v celém incidentu sehrál také alkohol.

Zhrzený muž nejprve zakoupil kuchyňský nůž a poté odjel do Holešova do svého zaměstnání, kde oba cizinci pracovali. Na dvoře firmy pak stejně starého známého vyhledal a po slovní i fyzické potyčce ho bodl do břicha. Následně utekl, uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Napadený muž i přes veškerou snahu záchranářů na místě svým zraněním podlehl.

Policisté následně na Holešovsku rozjeli rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojili pořádkoví a dopravní policisté, kriminalisté i prvosledové hlídky.

Nápomocni nám byli také policisté ze zásahové jednotky z Brna a rovněž jsme využili policejní vrtulník,“ pokračovala Kyšnerová.

Na základě zjištěných informací se policii podařilo krátce před druhou hodinou odpoledne podezřelého cizince zadržet na autobusovém nádraží ve Fryštáku.

Obviněnému nyní za tuto trestnou činnost hrozí dvanáct až dvacet let za mřížemi.

Kriminalisté již spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na krajské státní zastupitelství. O uvalení vazby bude rozhodovat soud,“ zakončila Simona Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x