Poničené popelnice, značky i výloha. V Kroměříži úřadovali vandalové

Foto: Město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Negativní emoce neudrželo na uzdě hned několik vandalů, kteří se je rozhodli vybít na městském majetku. Odnesly to popelnice, dopravní značky a skleněná výloha.

Hlídky kroměřížské městské policie zaměstnalo v těchto dnech hned několik vandalů. Na muže, který kopal do popelnic a značek v Obvodové ulici, upozornil policisty všímavý občan. Strážníci poté prostřednictvím kamerového systému zjistili, že výtržník zdemoloval také skleněnou výlohu. „Hlídka následně dotyčného zadržela. Muž uvedl, že jeho kamarád nepřišel na smluvenou schůzku, což ho naštvalo. Proto prý začal kopat do popelnic a na závěr vykopl i výlohu v prodejně,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.

Sedmačtyřicetiletý muž se ze svého jednání bude nyní zpovídat u správního orgánu, kam bude přestupek vůči majetku postoupen.

Strážníci také prostřednictvím kamerového systému zpozorovali dva muže, kteří ve Ztracené ulici skopli dvě popelnice, jejichž obsah se vysypal na komunikaci. „Hlídka muže posilněné alkoholem během chvíle zadržela a událost vyřešila příkazem na místě,“ dodal Kubiš.

Dechová zkouška u osmnáctiletého výtržníka prokázala asi 1,7 promile a u jeho dvacetiletého kumpána více než 1,5 promile alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x