Porodní asistentky Kroměřížské nemocnice podpořily Ponožkovou výzvu

Foto: Kroměřížská nemocnice
KROMĚŘÍŽ - Do takzvané Ponožkové výzvy se letos zapojily také porodní asistentky Kroměřížské nemocnice. Událost je každoroční připomínkou lidské jedinečnosti v rámci Světového dne Downova syndromu, který připadá na 21. březen, serveru Zlin.cz to uvedla mediální poradkyně Kroměřížské nemocnice Veronika Slaměnová.

„Chtěly jsme tak projevit solidaritu a podporu dětí s Downovým syndromem a jejich rodinám,“ osvětlila vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení Klára Čečatková, která zároveň vyzvala veřejnost, aby se ke kolektivu porodnického oddělení připojila také a aby si lidé ideálně v neděli oblékli na každou nohu jinou ponožku. Právě rozdílné ponožky na levé a pravé noze jsou symbolem tohoto dne.

21. březen jako Světový den Downova syndromu je symbolickým datem, které odkazuje na podstatu této geneticky podmíněné anomálie – trizomie 21. chromozomu. Proto se slaví právě 21. den 3. měsíce. Světový den Downova syndromu je příležitostí pro několik milionů osob s Downovým syndromem, pro jejich rodiny, blízké a přátele po celém světě poukázat na pozitivní i problematické aspekty, které s sebou přináší život s chromozomem navíc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x