Porodní sály v Kroměřížské nemocnici budou co nejvíce připomínat domácí prostředí

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ – Gynekologicko-porodnické oddělení Kroměřížské nemocnice čeká největší investiční akce tohoto roku. V létě zde začne celková rekonstrukce porodních sálů, které mají co nejvíce připomínat domácí prostředí.

Cílem rekonstrukce bude vybudování moderních porodních sálů, které budou svou skladbou evokovat domácí prostředí.


„Již dnes v naší porodnici maximálně podporujeme přirozený porod a máme maximální snahu ženám co nejvíce evokovat domácí prostředí, zajistit vysokou míru individualizace a soukromí při porodu. A věříme, že jakmile bude rekonstrukce hotová, komfort připomínající domácí prostředí bude ještě větší,“ uvedl primář oddělení Lukáš Vacula.


Do rozsáhlých stavebních prací, které potrvají přibližně pět měsíců, bude nemocnice investovat asi 12 milionů korun. V rámci projektu získá porodnice tři oddělené porodní boxy s komplexním zázemím pro maminku a její doprovod.


„Přípravy trvaly dlouho a věřím, že výsledek bude stát za to. Po přestavbě zde vzniknou porodní pokoje hotelového typu s koupelnami, v jednom z těchto pokojů bude vana splňující podmínky pro porod do vody. Veškeré medicínské vybavení by mělo být ukryto za dveřmi vestavěného nábytku tak, aby nepůsobilo rušivě. Naším cílem je, aby se zde budoucí maminky cítily více jako doma či na dovolené v hotelu, než aby měly pocit, že jsou ve zdravotnickém zařízení,“ doplnil Vacula s tím, že je přesvědčený, že po rekonstrukci porodnice nabídne ženám komfortní prostředí a přístup k porodu, na které budou rády vzpomínat.

Vedení nemocnice doufá, že rekonstrukce porodních sálů zaujme i klientky z Olomouckého a Jihomoravského kraje a že se počty porodů budou navyšovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x