Poskytovatelé sociálních služeb mohou klobouckou radnici požádat o dotace

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Domovy pro seniory, nízkoprahová zařízení pro mládež, pečovatelské služby, terénní odlehčovací služby, azylové domy, denní stacionáře a další poskytovatelé sociálních služeb mají možnost požádat město Valašské Klobouky o dotaci na svou činnost. Podmínkou je působení na území města, nebo poskytování služby zdejším obyvatelům, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Žádosti o finanční podporu bude valašskokloboucká radnice přijímat od 24. února do 9. března.

„Městský rozpočet má na dotační program pro poskytovatele sociálních služeb připraveno 600 tisíc korun. Tento způsob podpory ze strany města letos realizujeme poprvé, abychom stanovili všem subjektům stejné podmínky, které budou v souladu se systémem vícezdrojového financování služeb na území Zlínského kraje. V dřívějších letech jsme rozdělovali 350 tisíc ročně, a to na základě jednotlivých žádostí poskytovatelů,“ řekla starostka Eliška Olšáková.

O dotaci může žádat subjekt zapsaný v registru poskytovatelů sociálních služeb, který byl krajem či ministerstvem pověřený poskytováním těchto služeb na území Zlínského kraje. Jeho služby by přitom měly být poskytovány na území města Valašské Klobouky, případně by jich měli i mimo toto území využívat kloboučtí obyvatelé. Prostředky jsou určeny na úhradu jejich provozních nákladů, zejména na mzdy, nájemné, úhrady za energie, materiál pro poskytování služeb a podobně.

„Doručené žádosti budou hodnoceny komisí, která posoudí jejich oprávněnost a na základě výpočtu stanoví výši dotací. Ta nesmí přesáhnout 50 % z celkových nákladů, které žadatel vynaložil na svou hlavní činnost v roce 2019. Orgány města následně rozhodnou o přidělení finančních prostředků,“ přiblížila postup Ludmila Cmajdálková, vedoucí odboru sociálních věcí.

Žádosti je potřeba předkládat na formuláři, který je ke stažení na webu města. Poskytovatelé zde naleznou i podrobné podmínky dotačního programu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x