Poskytovatelé sociálních služeb ve Zlínském kraji mohou žádat o dotace na příští rok

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Poskytovatelé sociálních služeb ve Zlínském kraji mohou žádat o dotace na příští rok. Kraj plánuje rozdělit skoro 1,6 miliardy korun, řekla serveru Zlin.cz Adéla Čuříková z tiskového oddělení kraje.

Krajské úřady dávají poskytovatelům peníze z vlastních rozpočtů, ale také přerozdělují peníze od ministerstva práce a sociálních věcí. Poskytovatelé už nyní mohou žádat o peníze na příští rok. Kraj hodlá rozdělit 1,583 miliardy korun. „Dotace je určena pro registrované poskytovatele sociálních služeb k financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním základních činností sociálních služeb, které jsou v souladu s Akčním plánem pro rok 2021,“ sdělila krajská radní Michaela Blahová, která je zodpovědná za sociální oblast, neziskový sektor a rodinnou politiku.

Poskytovatelé mohou podat žádost do 11. listopadu. „Mohou tak učinit prostřednictvím webové aplikace Okslužby – poskytovatel,“ poznamenala vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu Helena Miklová. Kraj zveřejní výzvu k podání žádost o dotace i na úřední desce a na krajském webu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x