Poslední den v roce byli lidé značně roztržití a ztráceli peníze

Foto: Policie ČR
ZLÍN - Poslední den roku 2020 byl doslova ve znamení ztrát a nálezů. Množství takových událostí, které řešili strážníci Městské policie Zlín, rozhodně nepatří mezi běžné, serveru Zlin.cz to oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

První nalezenou peněženku převzala hlídka MP Zlín poslední den v roce ráno v centru města. Vedle drobné hotovosti a platební karty se uvnitř nacházely také osobní doklady jejího vlastníka, kterého tak strážníci mohli o nálezu prakticky ihned vyrozumět.

Přibližně o 45 minut později nalezla jiná hlídka MP Zlín při kontrole sadu Svobody síťovou jízdenku MHD, která patřila 14leté slečně ze Zlína. Nález jí následně předali přímo v místě bydliště.

Hodinu po poledni přijalo stálé operační centrum oznámení, že u jednoho z bankomatů se má nacházet finanční hotovost ne úplně malé hodnoty. „Oznamovatel se na místě již nenacházel, ale hlídka MP Zlín, která sem dorazila o 5 minut později, peníze skutečně nalezla. Pokud se jejich majitel nepřihlásí a hodnověrně neprokáže, že jsou jeho, bude záležitost dořešena v pondělí s finančním ústavem provozujícím bankomat,“ doplnil Janík.

Následovalo relativně klidné odpoledne, během něhož strážníci upozorňovali majitele automobilů, kteří si je nejspíše v roztržitosti nezabezpečili proti neoprávněnému vniknutí, a vyřešili poslední krádež loňského roku v jednom ze zdejších supermarketů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x