Postup Slovácka do čtvrtfinále MOL Cupu vystřelil Kalabiška

Záložník Slovácka Michal Kohút (bílý dres) při pátečním zápase s Mladou Boleslaví. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka postoupili do jarního čtvrtfinále domácího poháru. Obhájce trofeje si před vlastním publikem poradil s Mladou Boleslaví, Středočechy zdolal gólem Jana Kalabišky 1:0.

„Jsem rád, že jsme splnili cíl. Byl to velmi náročný půlrok. Proti Boleslavi jsme sebrali poslední psychické síly a odvedli dobrý výkon. Bylo tam od hráčů nasazení a zodpovědnost,“ pochvaloval si trenér Slovácka Martin Svědík.

V prvním poločase po krátkém nástupu Slovácka hráli chvíli prim hosté. Obrana modro-bílých nicméně bránila pozorně a držela soupeře mimo dostřel branky. Naši hráči získávali postupně územní převahu, nicméně na větší šanci se poměrně dlouho čekalo.

Aktivní na pravé straně byl Tomič, který se po půlhodině hry dostal také ke střele, ale mířil doprostřed branky. V další šanci se ve vápně míče ujal Petržela, ale jeho prostrkávačku do gólové šance na Kohúta obrana srazila na roh. Největší šanci poločasu tak měl Havlík, který si zpoza vápna navedl míč na střelu levačkou, ale trefil pouze tyč.

Druhou půli začalo nedorozumění v obraně Slovácka, to ovšem včas vyřešil skluzem Doski. Z rohového kopu na druhé straně se Slovácko prosadilo. Petrželův centr usměrnil hlavou do sítě Stanislav Hofmann. Jeho zakončení pomohl i odraz od tyčky.

Hosté vystřídali, ale naopak Slovácko mohlo zvýšit vedení. Po rychlém přechodu do útoku poslal Havlík do šance Doskiho, Merchasovu prudkou střelu ovšem vyrazil Mikulec na roh. Trenér Svědík občerstvil sestavu a zpevnil střed hřiště střídáním Břečky.

Velkou příležitost měl chvíli před koncem Karafiát, který mohl ranou zpoza vápna srovnat, ale Nguyen zvládl jeho pokus vyrazit. V závěru Slovácko zkušeně vedlo utkání k vítězství. Dokonce si ještě vytvořilo šance a koncovku zápasu neunesl Karafiát, který tvrdě trefil Tomiče a zcela po zásluze viděl červenou kartu. Slovácko postoupilo do čtvrtfinále MOL Cupu.

Zatímco celek z Uherského Hradiště se těší na jarní čtvrtfinále, Zlín doma neuspěl s druholigovým Vyškovem a po porážce 0:1 v soutěži končí.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 55. Kalabiška. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Mokrusch. ČK: 88. Karafiát (M. Boleslav).

Slovácko: Nguyen – Tomič, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Daníček (69. Šašinka), Havlík – Petržela (69. Holzer, 87. Reinberk), Kohút (82. Břečka), Duskí – Mihálik (82. Vecheta). Trenér: Svědík.

Mladá Boleslav: Mikulec – Donát, Suchý, Karafiát – Látal (56. Skalák), Kubista, Mareček (70. Matějovský), Dancák (84. Žitný), Fulnek – Ladra (70. Ekpai), Pech (70. Škoda). Trenér: Hoftych.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x