Povodí Moravy otevřelo nové přístaviště Kunovský les

Slavnostní odemykání řeky Moravy a Baťova kanálu se uskuteční 1. května. Foto: archiv, web Zlínského kraje
STARÉ MĚSTO - Povodí Moravy otevřelo u Starého Města nové přístaviště Kunovský les. Plavidlům na Baťově kanále nabídne zázemí pro kotvení. Lodě tam mohou také čekat na vplutí do plavební komory.

Přístaviště Kunovský les v katastru Starého Města se stalo významným místem na Baťově kanále. Turistům plujícím po této vodní cestě a Moravě nabízí nejen zázemí pro kotvení rekreačních plavidel, ale začalo sloužit také jako čekací stání před vplutím do plavební komory.

Nové přístaviště Kunovský les prakticky nabídne další rekreační plavbě nové využití a nové možnosti a přitáhne sem daleko více turistů, než v předcházejícím období. Já jsem rád, že i půjčovny lodí, které jsou na Baťově kanále, mohou rozvíjet svoji činnost a komplet celá vodní cesta je tady zušlechťována,“ uvedl místostarosta Starého Města Martin Zábranský.

120 metrů dlouhé přístaviště zajistí komfort i bezpečnost až pro 15 lodí. „Kolaudace proběhla úspěšně, čekáme na vydání kolaudačního souhlasu, což je otázka několika dnů. Pak se může přístaviště hned poskytnout všem rekreantům a může být v plném provozu,“ řekl Václav Gargulák, generální ředitel Povodí Moravy.

Stavba si vyžádala deset milionů korun, zahájena byla loni v listopadu. „Baťův kanál patří k tahákům cestovního ruchu. Je jenom dobře, že se na Baťově kanále investuje a staví. Takže pro nás a věřím, že pro všechny ze Zlínského kraje, je to dobrá zpráva,“ dodává hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Povodí Moravy letos také dokončilo stavbu sítě servisních stání pro služební plavidla integrovaného záchranného systému. Dvě vznikla v Sudoměřicích a Spytihněvi, již dříve ve Vnorovech, Veselí nad Moravou a Uherském Hradišti.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x