Situace v kraji zůstává klidná, 2. stupeň povodňové aktivity hlásí jen Morava v Kroměříži a Spytihněvi

Ilustrační foto čerpání vody z domů v Kroměříži, foto: město Kroměříž
ZLÍNSKÝ KRAJ – Situace ve Zlínskám kraji zůstává klidná i po úterku. Toky v celém kraji jsou stabilizované, na druhém povodňovém stupni zůstává jen řeka Morava ve Spytihněvi a Kroměříži.

Povodňová situace ve Zlínském kraji zůstává klidná. Na druhém stupni povodňové aktivity je podle ranního měření už jen řeka Morava ve Spytihněvi (vodní stav 519 cm) a v Kroměříži (vodní stav 512 cm). Na obou místech se navíc během dneška očekává pokles na první stupeň povodňové aktivity. Ostatní toky ve Zlínském kraji jsou stabilizované.

Podle předpovědi by dnes v kraji mělo být jasno až polojasno, později místy přechodně zvětšená oblačnost a ojediněle přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou až 24 °C.

Podle informací, které Zlínský kraj zveřejnil v úterý večer, jsou průjezdné taky všechny silnice. Problémy s dodávkou pitné vody a výpadků energie se řeší už jen lokálně.

Pokračuje taky materiální sbírka na pomoc lidem zasažených povodněmi, kterou vyhlásil kraj ve spolupráci s Potravinovou bankou. „Věci do sbírky lze nosit na recepci Krajského úřadu Zlínského kraje (třída T. Bati 21, Zlín), každý den v době od 8 do 19 hodin. Kromě budovy krajského úřadu mohou lidé nosit potřebnou pomoc také na sběrná místa Potravinové banky v Otrokovicích, v Liptále nebo ve Vsetíně,“ uvádí tisková mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.