Požár kotelny a garáže. Při požáru shořel historický automobil Citroen 2CV

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO - Dnes ráno hořelo v objektu kotelny a garáže v Střílkách v okresu Kroměříž. Hlášení o požáru kotelny přijali hasiči v 6:43 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Morkovice-Slížany a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Střílky a Koryčany.

Průzkumem hasiči zjistili, že hoří v kotelně a garáži. Na hořící část objektu navazoval skleník a nedaleko stál rodinný dům. K uhašení požáru byly vytvořeny dva útočné proudy C, které byly později rozšířeny o další vodní proud. Majitel sdělil hasičům, že v objektu jsou dvě tlakové láhve s propan butanem. Byla nalezena pouze jedna láhev, která byla vynesena mimo objekt a byla ochlazována. V garáži byl zaparkovaný historický automobil Citroen 2CV, lidově nazývaný Kachna. Bohužel byl požárem zničen.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Ohledáním místa požáru bylo zjištěno, že v blízkosti kotle na tuhá paliva bylo uskladněno dřevo a jiný hořlavý materiál. Nesprávně uskladněný hořlavý materiál u zdroje tepla byl příčinou vzniku požáru.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 600 000 korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 500 000 korun.

K zranění osob nedošlo.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x