Požár rodině překazil pohodové Vánoce

foto: HZS Zlínského kraje
JABLŮNKA – Závada elektrického spotřebiče v noci způsobila požár v bytě v obci Jablůnka na Vsetínsku. Rodina s dvěma malými dětmi tak bude muset trávit svátky mimo svůj domov.

Krátce po třetí hodině ranní vyjížděli hasiči k požáru v bytě v obci Jablůnka. Kvůli technické závadě elektrického spotřebiče začala hořet skříň v obývacím pokoji.

Požáru si všimli obyvatelé bytu a ihned se snažili oheň zkrotit. Všechny snahy ale byly marné, a protože se požár rychle šířil, zahalil celý byt hustý kouř.

Rodina se dvěma malými dětmi rychle opustila svůj byt a zburcovala i statní obyvatele domu. Všichni rychle odešli do bezpečí, ovšem v jednom z bytů zůstala starší žena. Tu po svém příjezdu museli hasiči zachránit pomocí nastavovacího žebříku.

Na místo přijeli profesionální hasiči ze Vsetína a dobrovolné jednotky z Jablůnky a Hošťálkové. Společnými silami zdolali oheň během půl hodiny.

Požár se sice nerozšířil do dalších místností ani do okolních bytů. Hustý kouř ale napáchal velké škody, které byly předčasně vyčísleny na jeden milion korun.

Po uhašení požáru zůstali hasiči na místě a odvětrávali zakouřené prostory. Vyrazili také na kontrolu všech bytů v domě. Teprve před šestou hodinou ranní se mohly jednotky vrátit na své stanice.

Událost je v šetření vyšetřovatele hasičů. Bohužel bude muset rodina strávit vánoční svátky mimo svůj domov. Ten je momentálně neobyvatelný. Naštěstí však všichni vyvázli bez zranění.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x