Požár rodinného domu v Záhlinicích skončil tragédií, hasiči uvnitř našli bezvládné tělo ženy

foto: HZS Zlínského kraje
ZÁHLINICE – K požáru domu v Záhlinicích vyjíždělo včera odpoledne šest jednotek hasičů. Podle hlášení se uvnitř hořící stavby měla nacházet žena, která zde bydlela. Když ji hasiči našli, nejevila už známky života.

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje včera večer informoval o požáru rodinného domu v Záhlinicích na Kroměřížsku. Na místo okamžitě vyjelo šest jednotek hasičů. Už podle hlášení ale měli podezření, že se v hořícím domě může nacházet jeho obyvatelka.

Jednotky okamžitě po svém příjezdu nasadily tři proudy vody k hašení a pronikly dovnitř domu. Jak se ale ukázalo, ani rychlý zásah nestačil. „Hasiči uvnitř domu nalezli tělo ženy bez známek života, čímž se podezření bohužel potvrdilo,“ uvedl HZS na svých sociálních sítích.

Na místo se dostavil taky územní řídící důstojník. Samotné hašení bylo velmi účinné, hasiči tak už po půl hodině vyhlásili lokalizaci požáru. Následovalo prohlížení požářiště termokamerou a vyhledávání skrytých ohnisek.

V průběhu zásahu se počet jednotek zredukoval na tři a za hodinu a půl od vyhlášení poplachu už hasiči oznámili likvidaci události. U domu ale zůstala místní jednotka ze Záhlinic, která na místo požáru dohlížela až do ranních hodin.

Jelikož byla celá událost velmi tragická a dotkla se hlavně příbuzného zesnulé ženy, kterou hasiči v domě našli, snažily se zasahující jednotky taky o psychickou podporu.

„Příbuznému oběti byla poskytnuta ze strany hasičů první psychická pomoc,“ uvedli hasiči na sociálních sítích.

Aktuálně se vyšetřuje příčina požáru a materiální škody, které napáchal. Hasiči v tomto případě spolupracují s Policií České republiky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x