Požár si uhasili sami

foto: SDHO Hošťálková
HOŠŤÁLKOVÁ – Před první hodinou ranní vyjížděly tři jednotky hasičů k požáru kotelny v rodinném domě. Než ale dojely, bylo po požáru.

Dvě jednotky dobrovolných a jedna jednotka profesionálních hasičů vyjížděly před první hodinou ranní do obce Hošťálková. Podle oznamovatele tam v rodinném domě hořela kotelna.

Než ale hasiči přijeli na místo, jejich počet se zásadně zmenšil. Profesionální hasiči ze Vsetína totiž po cestě kvůli sněhu zapadli. K požáru tak dojely pouze dobrovolné jednotky Hošťálková a Jablůnka.

Když ale hasiči přijeli na místo, ukázalo se, že požár je prakticky uhašený. Kotelnu ale bylo třeba odvětrat přetlakovým ventilátorem a k dohašení byl nasazen jeden vysokotlaký proud vody. Hasiči z Jablůnky ještě pomocí termokamery zkontrolovali teplotu stavebních konstrukcí.

Protože byla silnice v okolí místa požáru jako led, zavolali hasiči na pomoc techniku z obce, aby silnici posypala.

Do Hošťálkové následně přijel také vyšetřovatel hasičů. Tomu majitel domu sdělil, že na kotli sušil ořechy. Ty ale začaly hořet. Hodil tedy hořící bedničku stranou, ale tak nešťastně, že dopadla na dřevo určené na podpal, a to vzápětí vzplálo. Spolu s dalším obyvatelem domu rychle popadli kbelíky s vodou a požár se jim podařilo uhasit.

Je nutné ještě dodat, že ke zranění osob nedošlo. Oheň ale způsobil škodu, která je předběžně vyčíslená na 30 tisíc korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x