Požár střechy způsobila nedbalost při opravách

foto: HZS Zlínského kraje
RATIBOŘ – Šest jednotek hasičů vyjelo v pátek večer do Ratiboře na Vsetínsku. Hořet tady začala střecha rodinného domu. Podle vyšetřovatele byla na vině nedbalost při opravách na domě.

Krátce po půl desáté hodině večerní vyjelo šest jednotek hasičů k rozsáhlému požáru střechy v obci Ratiboř na Vsetínsku. Když jednotky dojely na místo, byla došková střecha z poloviny v plamenech.

Hasiči zjistili, že majitelé jsou pryč z domu a celá událost se tak obešla bez zranění. Na hašení se použilo hned několik proudů vody a hasiči tak měli požár do hodiny pod kontrolou. Následně vyhledávali skrytá ohniska, která dohašovali. Celkovou likvidaci požáru nakonec ohlásil velitel zásahu chvíli po jedenácté hodině. I přes to ale na místě zůstala až do ranních hodin místní jednotka na dohlídku.

Na místo přijel taky vyšetřovatel hasičů. Ten šetřením zjistil, že za požárem stojí nedbalost při opravách na domě. Zároveň předběžně vyčíslil škodu na 900 tisíc korun. Upozornil taky, že škoda mohla být mnohem větší. Pomohlo totiž brzké oznámení a rychlý zásah hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x