Požár zasáhl podkroví domu v Malenovicích, zraněna byla jedna osoba.

Foto: HZS ZK
MALENOVICE - Krátce po půl čtvrté odpoledne přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru střechy rodinného domu ve Zlíně-Malenovicích. Na místo události byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů s cisternami a výškovou technikou.

V době příjezdu první jednotky bylo potvrzeno, že požár zasáhl celé podkroví několikapatrového rodinného domu. Podle prvotního průzkumu byly již všechny osoby v bezpečí mimo objekt. Na pokyn velitele hasiči nasadili několik útočných proudů a v 16:29 hodin mohl velitel zásahu ohlásit lokalizaci požáru. Jedna obyvatelka domu se nadýchala zplodin hoření, a po prvotním ošetření byla odvezena přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Jakmile hasiči dostali požár pod kontrolu, museli rozebrat část zasažené střešní konstrukce, aby se dostali také ke skrytým ohniskům. Po jejich dohašení a kontrole požářiště termokamerou byla v 18:29 hodin ohlášena celková likvidace události. Na místě zůstává na dohlídku místní dobrovolná jednotka.

K události byl povolán také vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku celé události a výši způsobených škod.

Zasahující jednotky HZS kraje:

– stanice Otrokovice

– stanice Zlín

Zasahující jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí:

– Zlín

– Otrokovice

– Malenovice

– Lhota

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x