Požár zjistili zaměstnanci pálenice

foto: HZS Zlínského kraje
BOJKOVICE – Sedm jednotek hasičů přijelo k požáru střechy místní pálenice. Kvůli rychle se šířícímu ohni hasiči vyhlásili 2. stupeň poplachu.

Včera krátce před půlnocí zjistili zaměstnanci pálenice při expedici poslední várky, že ze střešního pláště vychází kouř. Na místo tak ihned zavolali hasiče, kteří po příjezdu už mohli sledovat, jak se oheň od komínu rychle šíří přes celou střechu.

K požáru postupně přijelo sedm jednotek, jejichž hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích s několika proudy. Voda k hašení se musela dopravovat kyvadlově a bojovat s požárem se muselo z nastavovacích žebříků i výškové techniky.

Kvůli hustému kouři muselo být ze stanice v Uherském Hradišti dovezeno dalších 6 dýchacích přístrojů a 10 tlakových lahví.

Hasiči postupně rozebrali celý střešní plášť a stavební konstrukce kontrolovali termokamerou. Navíc dohašovali skrytá ohniska hoření.

Hasební práce jednotky ukončily po třetí hodině ranní a na místě zůstali dobrovolní hasiči, aby na místo dohlíželi.

Na místo požáru se dostavil také místostarosta obce, Policie ČR a vyšetřovatel hasičů. Ke zranění osob naštěstí nešlo, ale škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x