Požár zničil autodílnu i dvě auta stojící uvnitř

foto: HZS Zlínského kraje
ZÁHOROVICE – Deset jednotek hasičů vyjíždělo v sobotu odpoledne k požáru autodílny v obci Záhorovice. Popelem lehla i dvě auta, která zůstala uvnitř.

V sobotu krátce po páté hodině odpolední byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V obci Záhorovice na Uherskohradišťsku začala hořet autodílna.

Na místo se sjelo hned deset jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů a pěti proudy hasební vody začaly likvidovat rozsáhlý požár. Vzhledem k velkému počtu zasahujících jednotek si velení převzal územní řídící důstojník.

Likvidaci požáru komplikovala přilehlá hospodářská budova, kterou museli hasiči ochlazovat. Během chvíle ovšem měli požár pod kontrolou a v 17:41 hodin vyhlásil velitel zásahu lokaci požáru. Následně hasiči začali rozebírat střešní konstrukci a ořezávali ohořelé trámy. Postupně tak vyhledávali skrytá ohniska a dohašovali je.

Oheň zničil celou budovu autodílny, její vybavení a dvě auta, která stála uvnitř. V době vzniku požáru se uvnitř nacházeli dva muži. Ti ale opustili dílnu, jakmile začalo hořet, a vyvázli tak bez zranění.

„Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl prvotní ohledání. V šetření bude pokračovat za denního světla. Příčina vzniku požáru a výše škody je tak zatím v šetření,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Po odjezdu všech zasahujících jednotek na místě zůstali jen místní hasiči. Dohlíželi na požářiště a v případě potřeby byli připravení znovu zasáhnout.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->