Požár zničil rekreační chatu v Huslenkách. Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů

foto: HZS Zlínského kraje
HUSLENKY – Večerní požár zdevastoval rekreační chatu v Huslenkách na Vsetínsku. Hašení komplikoval i fakt, že nebylo možné použít výškovou techniku. Hasiči se tak s ohnivým živlem prali více než tři hodiny.

Před včerejší devátou hodinou večerní vyjíždělo deset jednotek hasičů do Huslenek na Vsetínsku. V plamenech se tady ocitla rekreační chata. Oheň se šířil neskutečně rychle a než jednotky přijely na místo, byla v plamenech už polovina střechy.

„Hasiči začali s hašením a zároveň s průzkumem objektu, jestli se uvnitř někdo nenachází. Naštěstí byla budova prázdná a hasiči tak ven evakuovali pouze leguána,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

S ohněm se hasiči prali pomocí osmi proudů vody. Ta ale neustále docházela a museli ji proto kyvadlově dovážet z nedalekého Halenkova. Problém nastal ve chvíli, kdy se nepodařilo ustavit výškovou techniku. Hasiči tak hořící střechu museli rozebírat z nastavovacích žebříků.

Požár se podařilo uhasit krátce před půlnocí. Budova potom byla přes noc pod dohledem dobrovolných hasičů z Huslenek a Halenkova.

„Již v době hašení na místě probíhalo zjišťování příčiny vzniku požáru,“ říká Javoříková s tím, že vyšetřování pokračuje i dnes. Zároveň dodává, že na místě je územní i krajský vyšetřovatel. Povoláni byli také specialisté z Technického ústavu požární ochrany z Prahy.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x