Prázdniny v dopravě. Policisté zvýšili dohled na bezpečnost v silničním provozu

Policisté zvýší dohled na bezpečnost v silničním provozu. Ilustrační obrázek
ZLÍNSKÝ KRAJ - Policisté si přes letní prázdniny posvítí na řidiče. Hromadné „stěhování národů“ do vyhlášených letovisek, ale také na chaty a chalupy, totiž přináší zvýšený provoz na našich silnicích. Tento letní zmatek si každým rokem vybere svou daň v podobě dopravních nehod.

Pro většinu žáků ve čtvrtek začaly prázdniny a policisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje, stejně jako kolegové v jiných oblastech republiky, realizují různé dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování předpisů a bezpečnost v silničním provozu.

Policisté na vybraných stanovištích a úsecích kontrolují mimo jiné dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy či technický stav motorových vozidel. Policejní hlídky se samozřejmě zaměří i na řízení pod vlivem alkoholu a drog, pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Kontroly se nepochybně nebudou týkat jen řidičů motorových vozidel, ale také cyklistů a chodců. 


V podobných kontrolách proto budou policisté napříč Zlínským krajem pokračovat v průběhu celých letních prázdnin, a to s jasným cílem umravnit nebezpečné řidiče a snížit tak nehodovost na našich silnicích.

O rizikovém víkendu v termínu od 25. do 27. června 2021 již proběhla první dopravně bezpečnostní akce, do které bylo nasazeno přes 2 400 policistů a bylo projednáno min. 4 300 dopravních přestupků. Nejčastěji se jednalo o překročení rychlostních limitů (cca 1 500 přestupků). Na pokutách bylo vybráno přes 1 800 000 Kč. Ve 130 případech byl u řidiče zjištěn alkohol a ve 45 případech odhalili policisté řidiče pod vlivem drog.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x