Předkolo play off začíná. Zlíňané dvakrát do Olomouce

Foto: Zlin Press
ZLÍN - Je to tady, hokejová sezóna vrcholí. Zlínští Berani postoupili z desáté příčky do předkola play off. Čeká na ně sedmá Olomouc.

Lepší postavení po základní části dává Kohoutům z Olomouce do prvních dvou duelů v sérii hrané na tři výhry výhodu domácího prostředí.

Velmi pozorným pozorovatelem jistě bude i Zdeněk Venera. Na střídačce Hanáků byl u toho, když jeho tým přede dvěma lety udolal Zlíňany 3:1 na zápasy.

„Těžko říct, je -li některý z týmů favoritem,“ zamýšlí se úspěšný trenér, který je samozřejmě dlouhodobě spjat se zlínským hokejem. „Velmi důležité bude, jak si povedou brankáři,“ má Venera jasno.

Olomouc se jistě bude opírat i o um už devětatřicetiletého Zbyňka Irgla, ten měl v závěru sezóny namířeno domů do Vítkovic, nakonec ale zůstal a stal se nejproduktivnějším ve svém týmu, když nastřílel 15 branek a přidal 22 asistencí.

Zlín se bude stoprocentně spoléhat na vyrovnané výkony všech řad, bilance v sezóně je mezi oběma soupeři velmi vyrovnaná. Každý vyhrál jednou doma, jednou venku. V paměti zůstává přepočetná gólová přestřelka, kdy Zlín vyhrál doma 8:6.

Na podobné hody to tentokrát nevypadá.

V Olomouci se hraje v pondělí i v úterý od 17. hodin. Přinejmenším jeden duel se odehraje ve Zlíně, je plánován na čtvrtek s totožným začátkem jako v Olomouci. Případný čtvrtý zápas by se na Stadionu Luďka Čajky hrál v pátek v 19.00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x