Jako vždy, Jarda nezklamal.
„Za pět minut jsem snědl pět a půl velmi slušných porcí guláše. Jedna porce vážila 340 gramů, k tomu pořádnou dávku chleba, takže jsme někde na dvou kilech,“ smál se dobře naladěný maxijedlík.
Sobota patří na Valašsku mimo jiné přehlídce tvorby kuchařů a také tomu, že fantazii se na gulášovém poli meze nekladou.
Takže k ochutnání budou třeba guláše tradiční: hovězí, maďarský, segedínský nebo vepřový.
A aby si někdo nemyslel, že se zapomnělo na zvěřinu: kančí, jelení, dančí anebo třeba srnčí.
Ale také poněkud méně obvyklé: králičí, lamí, antilopí, pštrosí, kuřecí, mexický nebo zabíjačkový.
Nemáte-li rádi maso, potom coby zpestření: fazolový ba i sojový. Jen s houbovým asi bude potíž, ale organizátoři slibují i ten.
Celkem bude druhů přes 30.
20. ročník třídenního gulášového setkání samozřejmě zpestří na jeho sobotním vrcholu početné kapely.