Předpremiéru nové komedie uvede v Kroměříži Anna Polívková s Vladimírem Škultétym

Foto: Film Kdyby radši hořelo
KROMĚŘÍŽ – Kroměřížské kino bude letos už podruhé hostit předpremiéru nového českého filmu, který se natáčel ve Zlínském kraji. Komedii Kdyby radši hořelo přijedou do Kroměříže 10. června představit herci Anna Polívková a Vladimír Škultéty, režisér Adama Koloman Rybanský a producenti Eva Pavlíčková a Pavel Vácha.

Tentokrát filmaři nevyužili přímo Kroměříž, ale natáčeli převážně ve Chvalnově-Lískách, obci vzdálené od Kroměříže zhruba 20 minut. Kromě toho se točilo také v nedalekém Roštíně, ve Vsetíně a na dalších místech Zlínského kraje,“ uvedl vedoucí kina Nadsklepí Radek Neuman.

Komedie je svým zpracováním podobná filmům z 60. let režisérů Miloše Formana, Ivana Passera a Jaroslava Papouška, které v komediální podobě poukazovaly na závažná témata.

Součástí mého přístupu je absurdita, humor a civilní herectví kombinované s neherci. Chtěl bych žánr komedie o obyčejném člověku aktualizovat do dnešní doby a navrátit mu závažnost, kterou často měly právě komedie z 60. let. Při práci klademe důraz na kontrasty vážného a komického, které vytváří všudypřítomnou absurditu života,“ dodal režisér Rybanský ke stylu filmu.

Klidný a spokojený život ve vsi zničí podezření na akci teroristů. Za tu totiž považují dopravní nehodu dodávky s „nebezpečným“ nákladem, která narazí do místní kašny. Bezpečí vesnice teď závisí na hasičích a ti si přejí, „kdyby radši hořelo“…

V hlavních rolích se představí Anna Polívková, Michal Isteník, Miroslav Krobot, v dalších pak Jiří Vymětal, Marek Pospíchal, Albert Čuba nebo Vladimír Škultéty.

Samotnému promítání bude předcházet úvodní slovo tvůrců a zazní taktéž písnička „Co jste hasiči“ v podání dechovky z Chvalnova. Po skončení filmu je připravena beseda s herci, režisérem a producenty,“ uzavřel Neuman.

Předpremiéra filmu Kdyby radši hořelo proběhne v kině Nadsklepí v pátek 10. června ve 20 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x