Představitelé radnice se sešli s lidmi, kteří kritizují novou vyhlášku o volném pohybu psů

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Představitelé zlínské radnice se znovu sešli se zástupci pejskařů, kterým se nelíbila na podzim přijatá novelizace vyhlášky o volném pohybu psů. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Na základě jednání se zlínští radní rozhodli ve spolupráci s iniciativou I pes je město Zlín vytvořit edukační program pro majitele psů i pro občany, kteří psy nevlastní. V Centrálním parku se dále uskuteční již dříve připravovaná zkušební instalace sáčků na psí exkrementy. Tyto byly v minulosti ve Zlíně instalovány, stávaly se však terčem vandalů, proto se změnil systém distribuce sáčků do dnešní podoby, kdy si mohou majitelé psů vyzvednout sáčky na Odboru životního prostředí statutárního města Zlína.

Rada města dále zváží možné úpravy v rámci projektu biotopu na Jižních Svazích, který má vzniknout v prostoru Centrálního parku, aby byl možný průchod pejskařů do spodní části Centrálního parku po zatravněných plochách. „Projektová dokumentace tohoto zásadního prvku dotvářející Centrální park má být hotova na začátku dubna, stejně jako náplň využití okolních parkových ploch biotopu. Vyhodnocení novelizace současné vyhlášky se uskuteční v průběhu dubna,“ doplnil Melzer.

V případě, že vyhodnocení novelizované vyhlášky a projekt biotopu si bude žádat změnu, měl by být tento návrh na programu jednání v rámci červnového zastupitelstva města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x