Předvánoční posila: do Zlína míří Davis Ikaunieks

Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Středa, čtvrtek i pátek patří mimo jiné vánočnímu fanshopu zlínského fotbalového klubu ve Zlatém jablku. Jeden dáreček si přibalilo vedení klubu i pro trenéra Jana Kameníka. Mezi fotbalové Ševce zamířil lotyšský útočník, pětadvacetiletý Davis Ikaunieks.

Když to tomuhle forvardovi šlapalo, byly obrany v naprosté pohotovosti. Hodně se mu dařilo v Jihlavě, pak zamířil do Jablonce. Na půl roku si odskočil za rodinou domů do lotyšské metropole Rigy, předtím už měl Zlín zájem. Teď se jedná o hostování s možností uplatnění opce.

Hbitý střelecky disponovaný hráč naskočí po Novém roce do přípravy s dvanáctým týmem tabulky už v prvním lednovém týdnu. 11. ledna pak plánuje klub první herní prověrku proti slovenské Trnavě.

Jisté také je, že kádr dozná změn. Odcházejí například Podio, Mašek, Folprecht, zřejmě i další. Řešit se jistě bude případné setrvání Wágnera, kuloáry probleskuje návrat obránce Pazdery, vedení mluví o docela razantní přestavbě.

Trenér Kameník zůstává, je nadále nejmladší v lize. Úkol zní: atraktivní a rychlejší fotbal, od věci jistě nebude zabudování mladých zlínských odchovanců.

A zpět k fotbalovému fanshopu, ten mají pod palcem hráči Fastavu u pokladen ve zlínském multikině až do pátku večer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x