Předvánoční sbírka v Uherském Hradišti vynesla úctyhodnou částku

Foto: Město Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – I přes pandemii covidu byli letos lidé v Uherském Hradišti v předvánočním období velice štědří. Do charitativní sbírky darovali přes 55 tisíc korun. Ty tentokrát poputují do uherskohradišťské Diakonie ČCE – střediska CESTA.

Předvánoční sbírku organizuje město nepřetržitě už 18 let. Její výtěžek každoročně připadne některému ze sociálních zařízení nebo organizací, které pečují o děti a mládež. Ten letošní předá vedení Uherského Hradiště Diakonii ČCE, středisku CESTA, které chce peníze využít ve své terapeutické dílně, a to na vypalovací pec, případně na materiál pro rukodělnou výrobu.

„Bohužel i letos před Vánoci tu s námi byl covid a platila pandemická opatření, přesto byli lidé hodně štědří! Když jsem přicházel na úřad, měl jsem obavy, kolik toho vlastně napočítáme, ty se však brzy rozplynuly, výtěžek 55 495 korun mě opravdu potěšil. Všem dárcům moc děkujeme,“ usmíval se po přepočítání peněz z pokladniček místostarosta Čestmír Bouda.

V letošním roce byly opět ke sbírce využity celkem tři pokladničky, které byly rozmístěny už na konci listopadu. Jedna byla jako každý rok u betlému v blízkosti vánočního stromu na Masarykově náměstí, další dvě pokladničky našli lidé ve Slováckém muzeu a v Uherskohradišťské nemocnici. Sbírka byla ukončena a přepočítána ve středu 29. prosince.

„Štědrost lidí je v této těžké době dojemná a je třeba za ni vyjádřit velké poděkování. Je to vyjádření úcty ke všem, kteří neměli v životě tolik štěstí jako ostatní. Jsem hrdý na dobré lidi v našem městě, protože opakovaně dokazují, že jim osud druhých není lhostejný a také pro to něco udělají,“ ocenil štědrost dárců starosta města Stanislav Blaha.

Vloni vánoční sbírka vynesla takřka 60 tisíc korun, stejně jako o rok dříve. Dosud nejvyšší částku se ve veřejné vánoční sbírce podařilo vybrat v roce 2017, kdy občané do pokladniček věnovali na charitativní účely překvapivě vysokou částku 70 762 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x