Předvedli málo. Oslabení ševci vstoupili do jara těsnou porážkou s Bohemians

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) v sobotu prohráli s pražskými Bohemians 0:1. Foto: Jan Zahnaš, FC Fastav Zlín
ZLÍN – Zlínským fotbalistům první ligový zápas po zimní přestávce nevyšel. Ševce v sobotním duelu 21. kole popravil jejich bývalý spoluhráč Petr Hronek, který se prosadil už v páté minutě. Oslabení Moravané, kterým chyběl nejen kapitán a nejlepší střelec Tomáš Poznar, ale i další opory, branku nedali a po těsné porážce 0:1 klesli právě za Pražany na dvanáctou pozici, mají však k dobu úterní domácí dohrávku s Libercem.

Pokud Zlíňané chtějí se Slovanem uspět, musí podat lepší výkon než o víkendu v Ďolíčku, kde se dostali do šancí až ke konci zápasu, kdy soupeř bránil hubený náskok.

Jinak toho na těžkém terénu mnoho nepředvedli. Hosty srazila trefa Hronka už v 5. minutě. Puškáč stihl odcentrovat do šestnáctky z úrovně rohového praporku dříve, než míč skončil v zámezí, kapitán Dostál hlavou posunul míč na Hronka, který v nelehké pozici skákavý a vysoký míč umístil přesně k tyči. Osmadvacetiletý záložník zaznamenal třetí gól v ligové sezoně.

„Rozhodl vstup do utkání, který nebyl dobrý,“ ví době trenér Fastavu Jan Jelínek. „První poločas byl vyrovnaný. Měli jsme tam pasáž, v níž jsme byli lepší kombinačně a v níž jsme drželi víc míč. Potom se to zase přelilo. Ve druhém poločase nás Bohemka zatlačila dlouhými auty a standardkami. Začali jsme hodně faulovat, zvýšili tempo. V minulém zápase (v Teplicích) měla Bohemka druhý poločas lepší. Dostali jsme se pod tlak, přestala nám hrát středová řada. Nedokázali jsme udržet balon, byli jsme nepřesní,“ hodnotil duel.

Ševci se malinko zvedli až po prostřídaní, Chwaszcz ani Vukadinovič ale gól ze slibných pozic nedali. „Bohemka zvítězila zaslouženě,“ uznal Jelínek.

Jeho svěřence porážka štvala. „Věděli jsme, že je Bohemka dva body za námi a že bude potřebovat něco uhrát. Bohužel jsme prohráli veledůležitý zápas. Přitom jsme měli na to, abychom tady uspěli,“ je přesvědčený Vukadin Vukadinović.

Zlín venku v nejvyšší soutěži nevyhrál posedmé v řadě, Bohemians v lize se ševci neprohráli sedmkrát po sobě.

„Po neúspěšných zápasech, ať už na konci podzimu nebo minulý týden v Teplicích, jsme byli trošku pod tlakem. Proto jsem rád, že jsme to zvládli. Pomohl nám výborný vstup do zápasu. Kromě branky jsme měli i další příležitosti. Zamáčkli jsme Zlín a pak už se nám hrálo líp při vedení. Jediné, co mě mrzí, je, že jsme nedokázali vedení navýšit, abychom si pro výhru došli ve větším klidu. Takhle jsme se až do závěru strachovali. I když Zlín neměl moc příležitostí, hodně nepříjemná byla ta hlavička v závěru,“ uvedl kouč vítězů Luděk Klusáček.

FORTUNA:LIGA, 21. kolo –

Bohemians Praha 1905 – Fastav Zlín 1:0 (1:0)

Branka: 5. Hronek. Rozhodčí: Adámková – Antoníček, Pfeifer – Hrubeš (video). ŽK: Bederka – Tkáč, Conde, Vraštil, Cedidla. Diváci: 1000 (omezený počet).

Bohemians 1905: Valeš – Köstl, Bederka, Vondra – Dostál, Petrák, Hronek (85. Koubek), Květ, Kovařík (84. Bartek) – Chramosta (42. Beran), Puškáč (51. Necid). Trenér: Klusáček.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Simerský, Matejov (90.+2 Kolář) – Hrubý (78. Chwaszcz), Conde – Dramé (67. Vukadinovič), Tkáč (78. Hrdlička), Janetzký – Fantiš. Trenér: Jelínek. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x