Premiérová trefa Čanturišviliho přinesla fotbalistům Zlína bod

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) remizovali v Karviné 1:1. Foto: FC Fastav Zlín, Jan Zahnaš
ZLÍN – Fotbalisté Zlína vstoupili do nadstavbové části remízou 1:1 na hřišti poslední Karviné. Ševci se ujali vedení brankou Vachtanga Čanturišviliho, který se trefil poprvé v české lize, za domácí srovnat bývalý hráč Fastavu Lukáš Bartošák. Severomoravané dohrávali bojovné záchranářské utkání bez vyloučených hráčů Mikuše a Zorvana, hosté přesilovku nevyužili. I tak vedou skupinu o udržení s náskokem čtyř bodů na první barážovou pozici.

„Bylo znát, že šlo o úvodní utkání nadstavby, úvod byl hodně nervózní z obou stran, na konci plály emoce. Mrzí mě, že po naší vedoucí brance jsme nedali druhou, když velkou šancí měl Vraštil. My na jeden gól potřebujeme šest šancí. Přišel za to trest, zafungovala psychika, byli jsme pod tlakem, domácí byli nebezpeční, ale jim to pokazila první červená karta. Z tohoto pohledu si myslím, že nám tři body unikly. Měli jsme kvalitu na to, abychom to zvládli, závěr měl být z naší strany lepší,“ zhodnotil sobotní duel trenér Zlína Jan Jelínek.

Ševci se poprvé v lize rozešli smírně, domácím bod nestačí. „Bylo to pro nás těžké utkání s dobrým protivníkem, který je zkušený a hraje technicky dobře. Ve druhé půli se nám povedlo dostat Zlín pod tlak, vyrovnali jsme, ale srazily nás červené karty. Kluci dřeli a bojovali, takový je prostě fotbal. Po druhé červené už to nešlo,“ uvedl kouč Karviné Bohumil Páník.

FORTUNA:LIGA –

MFK Karviná – Fastav Zlín 1:1 (0:1)

Branky: 60. Bartošák – 36. Čanturišvili. Rozhodčí: Berka – Vlček, Kříž – Petřík (video). ŽK: Šehič, Čmelík – Matejov, Cedidla. ČK: 70. Mikuš, 90. Zorvan (oba Karviná). Diváci: 1320.

Karviná: Bajza – Mikuš, Buchta, Stropek, Šehič (90. Svoboda) – Jursa (81. Sinjavskij), Túlio – Zorvan, Qose (46. Durosinmi), Bartošák (72. Čmelík) – Papadopulos (72. Kobouri). Trenér: Páník.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Procházka, Vraštil, Matejov (71. Simerský) – Conde – Dramé (71. Vukadinovič), Hrubý, Janetzký (90. Fillo), Čanturišvili (81. Reiter) – Fantiš (81. Jawo). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x