Premiérové otevření nového koupaliště v Uherském Brodě si nenechaly ujít dva tisíce vodomilů

Foto: televize TVS
UHERSKÝ BROD - Přes dvacet let trvala cesta ke kompletnímu areálu CPA Delfín v Uherském Brodě. Slavnostním otevřením venkovních bazénů, které se konalo ve čtvrtek 23. června, ale konečně dospěla do úspěšného cíle.

Dvě tisícovky obyvatel Uherského Brodu a návštěvníků města si vyzkoušely nově otevřené venkovní bazény v Centru plaveckých aktivit Delfín. Prostor o rozloze téměř 12 tisíc metrů čtverečních vodomilům nabídl při slavnostní bezplatné premiéře víceúčelový bazén rozdělený na adrenalinovou, rekreační a plaveckou část.

Máme tady k dispozici víceúčelový bazén, jehož součástí jsou tři plavecké dráhy, brouzdaliště a dva skokanské můstky. Součástí venkovních atrakcí jsou například trio slize skluzavky, pavučina na šplhání pro děti a venkovní tobogán. Pro sportovce je tady také k dispozici volejbalové hřiště, takže opravdu každý si zde přijde na své,“ uvedl starosta Uherského Brodu Ferdinand Kubáník.

K dispozici je i bufet u dětského bazénku a občerstvení na vyhlídkové terase nad také novým vnitřním výukovým bazénem.

Radnici se moderní venkovní areál podařilo prosadit a vybudovat po diskuzích, peticích, protestech i demagogických argumentacích.

Celkově nás venkovní bazény stály přes 92 milionů korun bez daně. Podotýkám, že jsme to všechno hradili z vlastního rozpočtu, neměli jsme na to žádné dotace ani úvěr. Podařilo se nám to rozložit na celé volební období, dodal Ferdinand Kubáník.

Venkovní bazény se staly letním magnetem pro místní rodiny s dětmi i vyhledávaným místem návštěvníků a turistů z blízkého i vzdáleného okolí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x