Přes svátky podstoupilo antigenní testy ve Zlínském kraji 1400 zájemcům

Foto: Nemocnice Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Kolem 1400 zájemců z řad veřejnosti podstoupilo přes vánoční svátky ve Zlínském kraji antigenní testy na koronavirus. Pozitivní výsledky mělo asi 10 procent z nich, řekla serveru Zlin.cz Adéla Čuříková z tiskového oddělení kraje.

Odběrová místa jsou ve všech čtyřech nemocnicích. „Během tří svátečních dnů podstoupilo antigenní test 1400 zájemců. Pozitivní výsledek mělo asi 10 procent z nich,“ uvedla Čuříková. Antigenní testy veřejnosti jsou zdarma, nemocnice po celé zemi je spustily v polovině prosince.

Kromě toho nemocnice dále testují pomocí PCR testů lidi odeslané na odběry hygieniky nebo praktickými lékaři. „Odběr pomocí PCR testů byl během vánočních svátků proveden u více než 170 osob,“ řekla Čuříková.

Podle ní na zvýšený zájem o testování reagovala Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně prodloužením provozní doby odběrového centra. Testuje se úterý až pátek od 13:00 do 19:00 a v sobotu od 7:00 do 19:00. Testovat se nebude na Nový rok.

Ve Zlínském kraji je od března od začátku epidemie koronaviru přes 48 tisíc potvrzených případů. Vyléčilo se přes 40 tisíc lidí. S nemocí zemřelo kolem 800 lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x