Press cup číslo 25. Cenná kořist novinářů

Vítězný tým Syndikátu novinářů Zlínského kraje (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Fotbalisté pořádajícího Syndikátů novinářů Zlínského kraje se stali vítězi v pořadí 25. ročníku fotbalového halového turnaje Press cup. Dokázali se prosadit v konkurenci dalších sedmi týmů, ani jednou neprohráli a velmi prestižní prvenství jim patří zcela po zásluze.

Klíč k úspěchu našli hned v úvodním utkání turnaje, kdy dokázali zdolat obhájce titulu z Krajského záchranného hasičského sboru.

Turnaj měl jako v posledních letech tradičně vysokou výkonnostní úroveň, což ocenil třeba fotbalový trenér Jan Somberg známý ze svého působení například ve Zlíně nebo naposledy v Baníku Ostrava, jinak protentokrát posila vítězného týmu Syndikátu: „Opravdu, úroveň výborná, měl jsem co dělat, abych klukům stačil,“ vydýchával sedm odehraných utkání těsně po skončení turnaje.

Úžasné výkony předváděli mimo jiné brankáři, jeden lepší než druhý.

Symbolické bylo sportovní gesto strážce tyčí týmu Starostů Josefa Hutěčky. Ten předal cenu pro nejlepšího brankáře kolegovi z celku Pragokoncertu.

Ceny nejlepším mužstvům i jednotlivcům předávala předsedkyně Syndikátu novinářů Zlínského kraje Jana Bubeníková.

„Pamatuji s turnajem už leccos, ale tolik hezkých mladých hráčů jsem tu za dlouhá léta opravdu neviděla,“ podala s úsměvem důkaz toho, že startovní pole stále omlazuje.

Kvalita „dospělejších“ ovšem zjevně zůstává. Organizátoři jim připravili poprvé veteránskou soutěž v kopání pokutových kopů.

Suverénně ji opanoval člen vedení zlínského syndikátu a dlouholetý pracovník Českého rozhlasu Rudolf Maňas, před osvědčeným tiskovým mluvčím, dnes pedagogem Ivo Mitáčkem.

„Fotbal je můj život, ctím vrstevníka Tondu Panenku, penalty to je moje. Vítězství mne sice trochu překvapilo, ale pokud bych nebyl v rozstřelu ve finále, těžko bych to okolí vysvětloval, smál se držitel medaile Penalty boy.

Celkové výsledky 25. ročníku Press cupu:

1. Syndikát novinářů Zlínského kraje

2. Policie ČR

3. Hasiči Zl. kraje

4. Starostové

5. Pivovar Černá Hora

6. Magistrát města Zlína

7.Pragokoncert

8. Lékaři KNTB

Nejúspěšnější jednotlivci:

nejlepší hráč: Aleš Urbánek, novináři

nejlepší střelec: Martin Kalmus, lékaři

nejlepší brankář: Josef Hutěčka, starostové

cena fair play: Jiří Šrámek, Magistrát města Zlína

Penalty boy: Rudolf Maňas, novináři

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x