Press cup už zase dýchá, přípravy jsou v plném proudu

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Zdánlivě je ještě čas, každopádně už ale skončil zimní spánek a organizátoři ze Syndikátu novinářů Zlínského kraje už mají plné ruce, maily, mobily a počítače práce. Blíží se 27. ročník populárního halového fotbalového turnaje Press cup 2023. Jde o nejstarší nepřetržitě konanou akci svého druhu v kraji.

„Rozhodně nezahálíme, děláme si jasno o startovním poli, zájem letos převyšuje naše časové možnosti a už víme, že 4. března se v půl deváté ráno začne turnaj, během něhož si to systémem každý s každým rozdá osm týmů. Těší nás tradiční přízeň našich partnerů, tím hlavním bude jako dlouhá léta společnost Pragokoncert. Máme radost také z toho, že podruhé budeme ve zlínské Sportovní hale Datart hrát o Pohár hejtmana Zlínského kraje, i z toho, že právě Zlínský kraj postaví vlastní mužstvo,“ dává nahlédnout do příprav manažerka zlínského syndikátního Presscentra Miroslava Krumpolcová.

Titul z loňska obhajuje tým Stará Sokolovna, jeho šéf Vlastimil Král chválí své hráče za příkladnou tréninkovou píli a ukazuje čestné místo, kde v jeho hospůdce vévodí pohár za rok 2022.

Mezi silné týmy budou jako vždy patřit Starostové, kteří se pod vedením březnického Josefa Hutěčky zřejmě opět sjedou z několika krajů.

„Máme výborné fotbalisty ze Zlínského, Moravskoslezského, Jihomoravského a zřejmě i Libereckého kraje, naší třešničkou na dortu je Bohumil Škarpich, starosta Rusavy, který patří k nejzkušenějším, ale je pořád v dokonalé formě,“ těší se Josef Hutěčka, výborný brankář týmu Mayors.

Samostatně jde do bojů Zlínský kraj. „U nás je o místo v mančaftu velký boj, jde o prestiž, budeme vybírat velmi pečlivě, nikdo nemá místo jisté, silní budeme určitě,“ dívá se dopředu (ne)hrající kapitánka, mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.

„Odčinit poslední příčku z loňska a navázat na prvenství z roku 2020, to je náš cíl,“ vrací se do nedávné minulosti a hledí do blízké budoucnosti opora syndikátního celku, reportér TV Prima Robert Heč, který drží výbornou formu, slibuje posily, třeba Libora Kopla ze Zlínského deníku i další, a hodlá svým výkonem dostát letité přezdívce Messi z obrazovky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x