Při balíkování slámy shořel traktor. Škoda přesáhla 5 milionů korun

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – V pondělí krátce po 15. hodině vyjížděly tři hasičské jednotky k požáru v katastru obce Pacetluky na Kroměřížsku, kde při balíkování slámy hořel traktor. Příčina požáru, při němž vznikly škody ve výši 5,5 milionu korun, je nyní v šetření územního a krajského vyšetřovatele požárů.

V době příjezdu hasičů na místo byl požárem zasažen celý traktor včetně balíkovače. „Hasiči ihned nasadili dva proudy vody na uhašení pracovního stroje, ale pomocí lafety a dvou proudů hasili také požár rozšiřující se po strništi. Hasičům na místě pomáhal i druhý traktor, který zasaženou část pole oboral,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Po uhašení museli hasiči v dýchací technice vytahat veškerou slámu z balíkovače, aby ji mohli na volné ploše dohasit. Požár se naštěstí obešel bez zranění.

Příčina požáru je nyní vzhledem ke škodě ve výši přibližně 5,5 milionu korun v šetření územního a krajského vyšetřovatele požárů,“ dodala Javoříková s tím, že další ohledání místa požáru bude probíhat během dnešního dopoledne.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x