Při nehodě v Kroměříži zůstal v autě zaklíněný jeden z cestujících

foto: HZS Zlínského kraje
KROMĚŘÍŽ – V sobotu odpoledne vyjížděly dvě cisterny s profesionálními hasiči k nehodě v Kroměříži. Po srážce dvou aut zůstal v jednom z nich zaklíněný pasažér, kterého museli hasiči vyprostit pomocí žebříku.

Chvíli po čtvrté hodině odpolední vyjížděli profesionální hasiči se dvěma cisternami k autonehodě, která se odehrála v Kroměříži nedaleko křižovatky ulic Obvodová a Na Hrázi. Srazila se tady dvě auta, v jednom podle oznamovatele zůstala zaklíněná osoba.

Hasiči byli na místě do tří minut. Jak bylo prvotním průzkumem zjištěno, po střetu zde jeden automobil skončil na boku, a na pokyn velitele byl okamžitě zajištěn pomocí stabilizačních tyčí. Jedna z pěti osob zůstala ve vozidle a hasiči ji vyprostili pomocí žebříku bez použití hydraulického zařízení,“ popisuje Hasičský záchranný sbor na svých sociálních sítích.

V jednom z aut cestovalo taky malé dítě, kterému hasiči předali dráčka Záchranáčka. Všichni účastníci nehody nakonec putovali do péče posádky zdravotnické záchranné služby.

Jakmile hasiči zajistili nabouraná auta proti vzniku požáru, zdokumentovala přivolaná policie nehodu a vraky se mohly naložit na vozy odtahové služby. Nakonec se mohl obnovit bezpečný a plynulý provoz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x