Při požáru nalezena osoba bez známek života

Foto: HZS ZK
ŽERANOVICE - V noci 27. prosince byli hasiči vysláni k hlášenému požáru komína rodinného domu v obci Žeranovice na Kroměřížsku. Ještě před příjezdem jednotek na místo události bylo upřesněno, že požár zasáhl i rodinný dům a je podezření na osobu, nacházející se v objektu.

K události postupně dorazily jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Zlína, a jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Žeranovice, Racková, Holešov a Zahnašovice. Jak bylo velitelem potvrzeno, požár zasáhl hospodářskou budovu a část rodinného domku. Hasiči okamžitě zahájili hasební práce a průzkum uvnitř budovy. V silně zakouřeném prostoru byla nalezena osoba nejevící známky života, která byla vytažena mimo objekt a okamžitě byla zahájena resuscitace. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byla osoba předána do péče zdravotníků, avšak lékař přes veškerou snahu konstatoval exitus.

Hasiči pomocí tří proudů požár postupně lokalizovali, a po dohašení skrytých ohnisek a odvětrání zakouřených prostor byla velitelem zásahu ve 2.19 hodin ohlášena celková likvidace. Na místě byly na dohlídku ponechány dobrovolné jednotky z Žeranovic a Zahnašovic, a ostatní byly odeslány zpět na své základny. K události se dostavili také vyšetřovatelé hasičů, kteří nyní pracují na určení přesné příčiny vzniku události i stanovení způsobených škod.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x