Při prvním poslechu mi ukápla slza, prozrazuje o nové hře herečka Slováckého divadla Jitka Hlaváčová

Jitka Hlaváčová. Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Herci Slováckého divadla se pustili do zkoušení nové inscenace. Tou je slavná lidová hra se zpěvy a tanci proslulého E. F. Buriana s názvem Láska, vzdor a smrt. V Hradišti vzniká pod režisérskou taktovkou Lukáše Brutovského.

Diváci se mohou těšit na silný zážitek. A to nejen divadelní, ale i vizuální a hudební. Inscenační tým má všechno velmi nápaditě vymyšlené. Láska, vzdor a smrt je obrovská výzva, která slibuje silný divácký zážitek,“ prozrazuje umělecký šéf divadla Lukáš Kopecký a dodává, že publikum se poprvé potká i s režisérem Lukášem Brutovským, který získal několik cen na mezinárodních festivalech a před devíti lety byl oceněn za nejlepší režii cenou Divadelních novin.

V nové inscenaci Láska, vzdor a smrt se představí i stálice Slováckého divadla, herečka Jitka Hlaváčová.

Zatím pracujeme pouze na korepeticích, tedy na hudebních číslech, ale už teď si myslím, že to bude moc krásné. Hudba hodně vychází z folkloru, některé písničky jsou strašidelné, ale většinou velmi dojemné. Náš korepetitor Petr Svozílek má dokonce nějakou hodně starou nahrávku písní z inscenace, a když jsme ji poprvé poslouchali, byla jsem velmi dojatá, dokonce mi ukápla slza. Ta hudba je opravdu nádherná,“ svěřila se oblíbená herečka, kterou diváci znají například z komedií Úča musí pryč!, Třináctkrát za svědka nebo z muzikálu Jesus Christ Superstar.

V inscenaci se objeví i seniorští příznivci Slováckého divadla, kteří vzešli z červnového workshopu, kde s nimi pracovala divadelní lektorka Terezie Čermáková.

Senioři jsou silnou diváckou základnou Slováckého divadla. Mnoho divadel ale na ně moc nemyslí a my bychom to rádi změnili. Takže když jsme do inscenace Láska, vzdor a smrt hledali seniory, kteří byli ochotní nechat nás nahlédnout do svých vzpomínek a chtěli se zároveň stát kolegy našich herců, vzpomněli jsme si na ty naše,“ vysvětluje Terezie Čermáková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x