Při vaření karbanátků začala hořet kuchyně. Muž se nadýchal kouře, obyvatele bytového domu museli evakuovat

Foto: HZS ZK
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Příprava oběda mohla skončit pro muže z Bystřice pod Hostýnem tragicky. Při vaření karbanátků v kuchyni přízemního bytu totiž okolí sporáku zachvátily plameny. Díky všímavosti spoluobčanů, kteří přivolali hasiče, se muže zavčas podařilo z bytu vyvést a předat do péče záchranářům.

K požáru došlo ve středu v odpoledních hodinách. Hasiči po příjezdu z bytu vyvedli muže, který se nadýchal kouře, a předali ho do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Ta ho po ošetření transportovala do nemocnice.

Hasiči museli evakuovat všechny obyvatele osmipatrového bytového domu. Vypnuli přívod všech energií a požár uhasili. „Požár však zasáhl i bytové jádro, které hasiči museli částečně rozebrat, aby se dostali ke skrytým ohniskům,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

V zasaženém bytě i na chodbách byl hustý kouř. Ten hasiči vyvětrali s použitím přetlakové ventilace. Následně provedli kontrolu přilehlých bytů, aby vyloučili šíření požáru do dalších bytových jednotek.

Po kontrole elektroinstalací v nezasažených bytech byl dům opět připojen k přívodu elektrické energie a obyvatelé se mohli vrátit zpět do svých domovů,“ pokračovala mluvčí hasičů.

Na požářiště se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který vyčíslil škodu na 80 tisíc korun. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x