Program Slováckého léta je kompletní

Zdroj: Archiv Slovácké léto
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Deset hudebních večerů, více než dvacítka sportovních disciplín pro všechny věkové i výkonnostní kategorie, programy pro děti i benefiční aktivity. Týden před začátkem 13. ročníku Slováckého léta je program sportovně-hudebního festivalu pro každého kompletní.

I když měli letos organizátoři na přípravu desetidenního festivalu výrazně méně času než v minulých letech, fanoušci nebudou ochuzeni o žádnou z obvyklých aktivit Slováckého léta. Od 3. do 12. července se každý večer na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty dočkají nabitého hudebního programu. „Za poslední týdny přibyly například koncerty Lehkého Pokondra Romana Ondráčka nebo oblíbené partičky u Ústí UDG. Zakoupením symbolického vstupného na kterýkoli koncert fanoušci podpoří přímo svou oblíbenou kapelu nebo interpreta. Spustili jsme také předprodej Tanečního večera,“ připomíná hlavní organizátor Slováckého Marek Pochylý.

Na poli sportovním se letos budou moct malí i velcí poprvé zapojit do závodů horských kol, golfu nebo nordic walkingu. Děti stráví týden v pohybu na příměstském táboře Slováckého léta a novinkou je také turnaj ve streetballe, což je oblíbená městská forma basketu. „O loňském mistrovství světa v basketbalu, který byl pro české barvy mimořádně úspěšný, přijede vyprávět i Jiří Kalemba, šéfeditor webu a sociálních sítí ČT sport. Ten měl v průběhu mistrovství k basketbalistům velmi blízko,“ upozorňuje na přednášku, která se bude konat 4. července, Marek Pochylý.

Exkluzivní zastoupení nejlepších českých beachvolejbalistů

Sportovním vrcholem Slováckého léta se letos stane exkluzivní exhibice beachvolejbalových reprezentantů v sobotu 11. července. „Queens Of The Beach 2018, bývalé světové jedničky a nyní světové třináctky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová, vyzvou české dvojky Michaelu Kvapilovou s Michaelou Kubíčkovou. David Schweiner po boku s trenérem Andreou Tomatisem vyzvou Filipa Habra s Davidem Lencem,“ odtajňuje jedinečnou událost Marek Pochylý. Vstupenky na exhibici jsou už v prodeji, stejně jako u koncertů a dalších kulturních programů je však kapacita areálu omezená. „Pevně věřím, že se divákům ukážeme v tom nejlepší světle a předvedeme kvalitní světový beachvolejebal,“ zve na exhibici Markéta Sluková.

Benefice 2020: nábor dárců dřeně, podpora sportu dětí a Tabák pro nemocnici

Za uplynulých 13 let dokázala Benefice Slováckého léta získat více než 1 milion korun na dobročinné účely, benefiční aktivity nebudou na Slováckém létě chybět ani letos.

Festival se aktivně zapojí do náboru dárců dřeně, dražbou sportovních fotografií ve prospěch České olympijské nadace podpoří sportování u dětí ze sociálně slabých rodin, a benefiční budou i oba koncerty kapely Tabák – výtěžek ze zahajovacího věnuje kapela Uherskohradišťské nemocnici, na ten závěrečný nabízí vstupenky zdravotníkům zdarma.

„Dražbu exkluzivních sportovních fotografií jsme ozvláštnili o další benefity. Každá fotografie je spojená s jedním koncertem a vítěz dražby se bude moct například setkat s vybranou kapelou nebo interpretem,“ láká Marek Pochylý.

Veškeré podrobnosti o benefičních aktivitách, možnost zapojit se do dražby či informace o tom, jak vstoupit do Českého národního registru dárců dřeně, najdou zájemci na webu a Facebooku Slováckého léta.

Další novinky: vratné kelímky a bezkontaktní platby

V těchto dnech už finišuje výroba vratných kelímků ve třech limitovaných edicích a designu Slováckého léta. „Návštěvníci za jeden zaplatí zálohu 50 korun. Při odchodu jej buď vrátí, nebo si jej mohou ponechat,“ popisuje praxi dalších velkých festivalů Marek Pochylý.

Bezkontaktní placení pomocí čipového systému NFCtron zkrátí fronty u občerstvení a vzhledem k hygienickým opatřením je mnohem vhodnější než manipulace s penězi.

„Stačí, když návštěvník přijde pouze s platební kartou v kapse, vše ostatní rychle a jednoduše vyřeší na místě. Systém se osvědčil na mnoha akcích a věříme, že i návštěvníci Slováckého léta ocení jeho výhody,“ uzavírá Marek Pochylý. 

Sportovně-hudební festival pro celou rodinu Slovácké léto už 13 let zahajuje prázdniny v Uherském Hradišti a po 10 dnů nabízí veřejnosti širokou škálu aktivit. V roce 2020 proběhne původně plánovaném termínu 3.-12. července. I když s povinnými omezeními, fanoušci se mohou těšit na sport, kulturu i doprovodný program.

Aktualizovaný program Slováckého léta a další důležité informace najdou zájemci na webu www.slovackeleto.cz a na sociálních sítích.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x